2015. jan 26.

Egy bemutatóterem terve

írta: Szindrana
Egy bemutatóterem terve

Vagy álma?

galeria3.jpg

(a fotó csak illusztráció)

A festményeim - mint minden alkotót a saját alkotásai - néha kétségbe ejtenek és néha lenyűgöznek. Nem mindig sikerül minden egyformán jól. És néha egészen másképp sikerülnek jól, mint elképzeltem :). De bárhogy is legyen, örök probléma, hogy az üvegfestményt nem lehet jól fényképezni. Vagy a színek sérülnek a fotón, vagy más miatt nem lesz reális. A csillogást talán még valamennyire meg lehet úszni, de a tükröződést szinte lehetetlen. És ha véletlenül mégis, akkor is van egy nagy bökkenő.

A technika sajátossága, hogy még mindig elég új. A legtöbb ember "üvegfestést" gyerekszobák és óvodák ablakain lát, ami azért nem egészen az, amit mi, üvegfestők művelünk. Egy akvarellről, olajfestményről készült fotót le tudunk képezni az agyunkban, mert már láttunk olyat élőben. Akvarellt készítettünk is, ha csak az általános iskolában is, de a legtöbben olajfestményt is érintettek már. Ha még nem láttál üvegfestményt, akkor a monitoron látott fotó alapján nem biztos, hogy el tudod képzelni.

Ráadásul a festmény az festmény, ára van (a legtöbb üvegfestő, én is, igyekszünk viszonylag alacsonyan tartani, például az olajfestményekhez képest), és a szállítása sem olyan egyszerű egy nagyobb darabnak.

Ezért szerettem volna már régen egy olyan helyet, ahol lehetőséget tudok adni, hogy a képeimet "élőben" is meg lehessen nézni. Még mindig nem olyan házban lakom, ahol ez szépen megoldható lenne, de már keressük, és aki keres, az talál. Június végére tervezem a nyitást, aztán majd meglátjuk, mit hoz az élet :).

Szólj hozzá

bemutatóterem